Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Анатолиј Карпов у Дечијем културном центру

rssBookmark and Share

Ниш 08.06.2019. Јужна Србија Инфо

Дечији културни центар био је центар нишких мајстора шаха, као и љубитеља ове једне од најстаријих игара на свету. Разлог овог окупљања била је посета амбасадора Уницефа Анатолија Карпова, вишеструког светског првака у шаху, једног од највећих играча у шаховској историји и велемајстора.

Анатолиј Карпов у Дечијем културном центру

У два наврата (од 1975. до 1985. и потом од 1993. до 1999) био је шампион света, а убедљиво је најуспешнији шахиста по броју освојених великих турнира - било их је више од седамдесет.

Тренутно води неколико шаховских академија по свету и предаје на неколико универзитета. Господина Карпова дочекала је  директрока Дечијег култруног центра Сандра Петковић са сарадницима и захвалила му се на овој јединстевној посети установи, која има настарију школу шаха у Србији и позвала га на јубилеј следеће године.

У данима када школа шаха Дечијег културног центра прославља 60 година постојања, Карпов је  полазницима школе шаха Дечијег културног центра на демонстрационој шаховској табли показао и анализирао једну од партија из своје врхуснке каријере.

 


#   Ниш   шах   УНИЦЕФ   Академија   Дечји културни центар   Анатолиј Карпов   Сандра Петковић
@unicefsrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима