Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Anatolij Karpov u Dečijem kulturnom centru

rssBookmark and Share

Niš 08.06.2019. Južna Srbija Info

Dečiji kulturni centar bio je centar niških majstora šaha, kao i ljubitelja ove jedne od najstarijih igara na svetu. Razlog ovog okupljanja bila je poseta ambasadora Unicefa Anatolija Karpova, višestrukog svetskog prvaka u šahu, jednog od najvećih igrača u šahovskoj istoriji i velemajstora.

Anatolij Karpov u Dečijem kulturnom centru

U dva navrata (od 1975. do 1985. i potom od 1993. do 1999) bio je šampion sveta, a ubedljivo je najuspešniji šahista po broju osvojenih velikih turnira - bilo ih je više od sedamdeset.

Trenutno vodi nekoliko šahovskih akademija po svetu i predaje na nekoliko univerziteta. Gospodina Karpova dočekala je  direktroka Dečijeg kultrunog centra Sandra Petković sa saradnicima i zahvalila mu se na ovoj jedinstevnoj poseti ustanovi, koja ima nastariju školu šaha u Srbiji i pozvala ga na jubilej sledeće godine.

U danima kada škola šaha Dečijeg kulturnog centra proslavlja 60 godina postojanja, Karpov je  polaznicima škole šaha Dečijeg kulturnog centra na demonstracionoj šahovskoj tabli pokazao i analizirao jednu od partija iz svoje vrhusnke karijere.

 

Komentara: 0


#   Niš   šah   UNICEF   Akademija   Dečji kulturni centar   Anatolij Karpov   Sandra Petković
@unicefsrbija @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}