Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Борбу са воденом бујицом која улази у куће водили у пиџамама

rssBookmark and Share

12.07.2013. Autor: Ag.

Невреме које је у ноћи између четвртка и петка захватило Врање изазвало је поплаве у граду, а вода је ушла и у Педијатријско одељење Здравственог центра, потврдио је Ватрогасни батаљон за Пчињски округ.

Борбу са воденом бујицом која улази у куће водили у пиџамама

Комадант батаљона Ведран Ташковић рекао је да је током ноћи екипа ватрогасаца интервенисала на Педијатријском одељењу врањске болнице, одакле је пумпама извучена вода, али да се она у једном делу одељења, код лифта, поново појавила јутрос када је ватрогасна екипа по други пут пумпом избацила воду.

- У току ноћи у Врању је дежурало 17 ватрогасаца са десет возила и осам пумпи који су по позивима грађана долазили на кућне адресе. Углавном су биле поплављене подрумске просторије на 11 локација у граду, а било је у случајева да је вода ушла и у приземне просторије чија је висина испод нивоа пута - казао је Ташковић.

Према његовим речима, ватрогасци су јутрос око десет сати завршили интервенцију на последњој пријављеној локацији у Врању, као и да позива из других општина Пчињског округа није било.

Највећи број позива ватрогасацима дошао је из доњег дела Врања где су се људи и сами организовали за избацивање воде, која је текла улицама и незадрживо улазила у просторије које јој се нађу на путу.

Велике количине падавина задесиле су Врањанце у доба када су готово сви које је погодила поплава спавали, па су многи борбу са воденом бујицом која улази у куће и подруме водили у пиџамама.


#   Ведран Ташковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима