Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бујица однела мост који води до једног од најлепших водопада на Старој планини

rssBookmark and Share

Пирот 09.09.2014. Танјуг

У јаком невремену на Старој планини, бујица је однела мост изнад села Дојкинци који води до једног од најлепших српских водопада Тупавица.

Бујица однела мост који води до једног од најлепших водопада на Старој планини

Како је изјавио директор Туристичке организације Пирот Братислав Златков бујица, која је настала након јаког невремена у овом делу Старе планине, нанела је велике колицине дрвета и камења због чега је мост на Дојкиначкој реци однесен па је један од најлепших бисера природе на Старој планини сада теже доступан посетиоцима.

"Већ преговарамо са руководством "Србијашума" у Пироту да се до наредне сезоне заједничким снагама изгради нови мост који ће бити трајно решење, односно биће издигнут тако да ће издржати све бујице и како би овај бисер природе кога сваке године посећује све већи број туриста и љубитеља природе био доступан свима. Разматра се могућност да мост буде дрвен како би се на најбољи могући начин уклопио у окружење нетакнуте природе", казао је Златков.

Водопад Тупавица, иако не највиши, сигурно је један од најлепших водопада у Србији. Налази се на улазу у Арбиње, један од најлепших предела Старе планине који је чувен по томе што представља станише аутохтоне смрче.


#   Пирот   Стара планина   мост   бујица   Тупавица   Братислав Златков
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима