Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бурцоши нишког ДИФ-а добили индексе - од понедељка у клупе и сале

rssBookmark and Share

Ниш 02.10.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

И поред неуобичајене ситуације због пандемије вируса корона, уз све мере безбедности, данас су у амфитетару факултета свечано додељени индекси новим студентима, а академска година почиње у предвиђеном року.

Бурцоши нишког ДИФ-а добили индексе - од понедељка у клупе и сале

Бруцоши су примили своје школске „личне карте“, подељени у две групе за доделу индекса у 12. и 13. часова, на основу места на коначној ранг листи при упису на факултет.

Свечаност је започела интонирањем химне Републике Србије, након чега се декан факуклтета проф. др Милован Братић обратио бруцошима, пожелео им добродошлицу, зажелео им успех у даљем школовању и подсетио на историју факултета и све успехе студената, као и на данас познате спортисте које је изнедрила ова установа.

Подсетимо, према званичним информацијама нишки ФСФВ налази се између 150. и 200. места на Шангајској листи и као такав једини је у оквиру Универзитета у Нишу, али далеко премашује резултате сродних високошколских установа у Београду и Новом Саду.

Поред декана проф. др Милована Братића, продекна и професора, данашњој додели инедкса је присуствовао и председник ГО Палилула, Братислав Вучковић, на чијој се територији налази ФСФВ.

Председник ГО Палилула, Братислав Вучковић, изразио је задовољство да се факултет са таквим успехом налази баш на територи општине којом он руководи.

Иначе, академска година за бруцоше почиње у понедељак 5. октобра и они ће наставу похађати на факултету уз све предвиђене мере заштитте, док ће студенти старијих година почети 12. октобра са комбинованом наставом. Теорију ће пратити онлајн, док ће практични део (физичко-спортске вежбе) изводидти на спортским теренима као и до сада, такође уз све мере заштите.

Овогодишњи упис је потпуно испунио очекивања. Укупан број студента на основним академским студијама је 166, од којих је 140 на буџету, а 26 као самофинасирајући.


#   Ниш   Факултет спорта и физичког васпитања   Милован Братић   бруцоши
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима