Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Burcoši niškog DIF-a dobili indekse - od ponedeljka u klupe i sale

rssBookmark and Share

Niš 02.10.2020. Z.S. Južna Srbija Info

I pored neuobičajene situacije zbog pandemije virusa korona, uz sve mere bezbednosti, danas su u amfitetaru fakulteta svečano dodeljeni indeksi novim studentima, a akademska godina počinje u predviđenom roku.

Burcoši niškog DIF-a dobili indekse - od ponedeljka u klupe i sale

Brucoši su primili svoje školske „lične karte“, podeljeni u dve grupe za dodelu indeksa u 12. i 13. časova, na osnovu mesta na konačnoj rang listi pri upisu na fakultet.

Svečanost je započela intoniranjem himne Republike Srbije, nakon čega se dekan fakuklteta prof. dr Milovan Bratić obratio brucošima, poželeo im dobrodošlicu, zaželeo im uspeh u daljem školovanju i podsetio na istoriju fakulteta i sve uspehe studenata, kao i na danas poznate sportiste koje je iznedrila ova ustanova.

Podsetimo, prema zvaničnim informacijama niški FSFV nalazi se između 150. i 200. mesta na Šangajskoj listi i kao takav jedini je u okviru Univerziteta u Nišu, ali daleko premašuje rezultate srodnih visokoškolskih ustanova u Beogradu i Novom Sadu.

Pored dekana prof. dr Milovana Bratića, prodekna i profesora, današnjoj dodeli inedksa je prisustvovao i predsednik GO Palilula, Bratislav Vučković, na čijoj se teritoriji nalazi FSFV.

Predsednik GO Palilula, Bratislav Vučković, izrazio je zadovoljstvo da se fakultet sa takvim uspehom nalazi baš na teritori opštine kojom on rukovodi.

Inače, akademska godina za brucoše počinje u ponedeljak 5. oktobra i oni će nastavu pohađati na fakultetu uz sve predviđene mere zaštitte, dok će studenti starijih godina početi 12. oktobra sa kombinovanom nastavom. Teoriju će pratiti onlajn, dok će praktični deo (fizičko-sportske vežbe) izvodidti na sportskim terenima kao i do sada, takođe uz sve mere zaštite.

Ovogodišnji upis je potpuno ispunio očekivanja. Ukupan broj studenta na osnovnim akademskim studijama je 166, od kojih je 140 na budžetu, a 26 kao samofinasirajući.


#   Niš   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Milovan Bratić   brucoši
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima