Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дамјановић: Роми су били са браћом Србима и када се туговало и када се певало

rssBookmark and Share

Ниш 10.04.2018. З.С. Јужна Србија Инфо

На обележавању Међународног дана Рома, председник Светске организације Рома мр. Јован Дамјановић изјавио је да су српски и ромски народ кроз историју делили исту судбину и да као други по броју становника народ у Србији, Роми и даље настављају политку братских односа.

Дамјановић: Роми су били са браћом Србима и када се туговало и када се певало

Данас је пригодном и веселом прославом у Нишком културном центру обележен Међународни дан Рома у органиацији удружења "Весели Роми", такође из Ниша.

Председник Светске организације Рома бивши министар и посланик мр. Јован Дамјановић обратио се присутнима и подсетио да су ромски и српски народ делили исту судбину више векова.

Он се захвалио начелници нишавског округа Драгани Сотировски на топлом пријему и на подршци (нешто раније данас) као и на даљој сарадњи, којој је и уручена захвалница удружења "Весели Роми", у њеном оправданом одсуству.

Захвалиницу је добио и предсеник ГО Палилула Александар Ждрале, на чијој територији живи велика ромаска заједница у Нишу..

Уз неизоставну ромску музику, прослава је настављена уз добро расположење.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Роми   Драгана Сотировски   Нишки културни центар   ГО Палилула   Александар Ждрале   Међународни дан Рома   Јован Дамјановић
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима