Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Данас је Међународни дан особа са инвалидитетом

rssBookmark and Share

03.12.2016. Јужна Србија Инфо

За Међународни дан особа са инвалидитетом, проглашен је 3. децембар, који се свечано обележава од 1992. године.

Данас је Међународни дан особа са инвалидитетом

Тада је Генерална скупштина уједињених нација усвојила резолуцију којом се све земље света позивају на обележавање тог дана са циљем да се унапреди живот и омогући особама са инвалидитетом да једнако уживају људска права и равноправно учествују у свим активностима друштва.

Тај дан је повод и прилика да се скрене пажња на свакодневне, нерешене, проблеме са којима се особе са инвалидитетом суочавају, а то су пре свега, сиромаштво, висока стопа незапослености и друштвена изолација. Колики значај има обележавање овог дана говори податак да су приближно 15 одсто светске популације особе које живи са неким обликом инвалидитета.

Ниш

У сусрет Међународном дану особа са инвалидитетом јуче је у Градској кући одржана свечана Седница Савета за особе са инвалидитетом Града Ниша којој је присуствовао и Градоначелник Ниша Дарко Булатовић. Он је овом приликом захвалио свим особама са инвалидитетом јер пружају немерљив допринос и савете локалној самоуправи како би заједнички проблеми били решавани на најбољи могући начин. „Не кажем да се све одвија глатко, без проблема. Напротив. Али уз довољно разумевања, посвећености и уз жељу да идемо напред, превазилазимо препреке на које наилазимо“, рекао је градоначелник.


#   Дарко Булатовић   људска права   Особе са инвалидитетом   Међународни да особа са инвалидитетом   особа са инвалидитетом
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима