Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директор без милости: Самохрану мајку оставио без посла

rssBookmark and Share

26.03.2013. Izvor: Večernje Novosti-JužnaSrbija.Info

Иако је на трудничком боловању од септембра прошле године, Марији Милосављевић (36) уручено је решење о престанку радног односа.

Директор без милости: Самохрану мајку оставио без посла

Иако је на трудничком боловању од септембра прошле године, самохраној мајци Марији Милосављевић (36) уручено је решење о престанку радног односа у Спортској хали, где је била радно ангажована на месту правника. Заправо, најпре јој је систематизацијом укинуто радно место, а онда је - пре неколико дана - добила и решење о престанку радног односа.

Несхватљиво је да, када сви увелико причају о поспешивању наталитета и бројним олакшицама за труднице, мени није продужен уговор о раду - огорчена је Марија. - Зато што су ми укинули радно место, уместо да сачекају још неколико месеци, па да се вратим на посао, преостаје ми једино да се за помоћ обратим првом потпредседнику владе Србије, Александру Вучићу. Јер, уверена сам да ми на локалном нивоу нико не може изаћи у сусрет.

С друге стране, Дејан Живковић, директор Спортске хале истиче да је систематизација радних места урађена по Закону, прецизирајући да у њиховом колективу није ни предвиђено радно место правника.

- Марија је имала уговор о делу, на одређено време, нисмо могли да је примимо за стално јер правна служба постоји у општини, која је и оснивач предузећа - истиче директор Живковић, најављујући смањење броја запослених на минимум, поготову непотребних кадрова...

ОТКАЗ који је уручен Марији Милосављевић осудио је и локални УРС, који је затражио помоћ од централе странке. У међувремену, огорчена жена често цитира речи председника Скупштине Србије, Небојше Стефановића, који је изјавио како је „отпуштање трудница док су на боловању – недопустиво“!


#     Дејан Живковић   Уговор о раду   радно место
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима