Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директор истукао радника: Тражио плату, добио батине

rssBookmark and Share

12.06.2013. Izvor: Blic

Према речима Марковића, најпре вербални, а затим и физички сукоб десио се наочиглед запослених. Због задобијених повреда, Марковић је извадио лекарско уверење и поднео захтев за мобинг инспекцији, као и кривичну пријаву против директора

Директор истукао радника: Тражио плату, добио батине

Он сматра да се нашао на мети Радуловића, након што га је јавно упозорио да неће лажно сведочити у неколико кривичних поступака који су покренути против њега. О сукобу је обавештена и полиција.

- На колегијуму пред свим радницима у понедељак сам га питао када могу да користим стари одмор и да ми овери књижицу јер сам имао здравствених проблема. Одговорио је да сачекам. Тврдио је да фирма нема пара и да се стрпим, али и да тражим плату од министра пољопривреде Кнежевића. Тада сам рекао да ћу га пријавити инспекцији за привредни криминал јер, осим што нисмо примили плату, никоме нису уплаћени доприноси. Пошао сам ка излазним вратима када је он почео да ме вређа и псује, пљунуо ме је више пута и почео да удара у лице и главу. Успео сам да изађем на улицу, где ме је наочиглед пролазника још једном ударио по лицу - прича Марковић, који је затражио лекарску помоћ у Дому здравља.

- Имам посекотине на усни и повреде на лицу и леђима, што је и констатовано у извештају лекара - каже он.

Марковић оптужује директора да је умешан у велики број мутних радњи, због чега се води неколико кривичних поступака.

- Више је него очигледно да га све време штити неко из врха власти - каже Марковић.

Он директора оптужује и да је Пољопривредну стручну службу преселио у приватну кућу свог шурака „за чије изнајмљивање просторија се месечно одваја позамашна свота новца“.

Све оптужбе директор Радуловић демантује и наглашава да никаквог физичког сукоба није било и да је Марковић све измислио, а да то могу да потврде радници службе, који су били очевици.

Александар Радуловић: Тужићу га суду

- Није тачно да сам га ударио. Напротив, он је мени претио и псовао моје црногорско порекло. Осим вербалног напада, када је изашао, на улици је почео и физички да се обрачунава са мном и шутнуо ме је два пута. Сукоб је почео када сам тражио да Марковић оправда дводневни изостанак с посла - тврди Радуловић и наглашава да су оптужбе да се приватни аутомобил сервисира о трошку службе нетачне. За све нетачне изјаве поднеће пријаву суду, каже Радуловић.


#     криминал   привредни криминал   Александар Радуловић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима