Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Дискавери снима у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 16.08.2012. Autor: RTS

Део документарног филма о историји и трговачким путевима од Истанбула до Беча, екипа "Дискавери канала" снима у Србији. Град Ниш једна од две локације које су продуценти америчке телевизије изабрали у Србији.

Дискавери снима у Нишу

Историјски споменици, туристичка понуда и култура само су део онога што је екипа Дискавери канала желела да сними у Нишу.

Презентер британац Иjан Рајт са Дискаверијем је за 20 година обишао цео свет. У епизоди из Ниша најтеже ће му бити, како каже, да пренесе сјајан укус наше хране и топлину људи.

"Када гледаоци ово виде на Дискаверију биће изненађени. Знам да ће рећи: 'Oво нисам знао о Србији. То је занимљива земља.' И можда ће неки од њих доћи овде као туристи", објашњава Рајт.

На путу од Истанбула до Беча екипа борави у десет градова и осам земаља. За снимање имају мање од три недеље. Једини Американац међу Британцима је редитељ Стивен Ленхоф.

"Ниш је мој омиљени град на овом путовању. Знам да ће многи рећи да је Дубровник прелеп, да су Истанбул и Беч фантастични. Међутим, ја у Нишу  осећам прави живот и свима препоручујем да дођу овде", поручује Лехоф.

У туристичкој организацији Ниша већ неколико месеци сарађују са америчком телевизијом. Емисија на Дискаверију је, како кажу, промоција Ниша и целе Србије.

Директор Туристичке организације Ниша Владимир Јовановић каже да је за њих Ниш био неизоставан, посебно са аспекта продора Отоманског царства у Европу.

"Зато су их више интересовали споменици. Нама је драго због тога, јер смо поносни на своју прошлост и велика је ствар бити на Дискаверију", каже Јовановић.

Серијал од Истанбула до Беча биће завршен у новембру и преко мреже Дискавери канала биће емитован на свим континентима.


#   Ниш   Владимир Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима