Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Гради се азил за псе луталице

rssBookmark and Share

Прокупље 10.07.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Локалне самоуправе се често суочавају са проблемима грађана, које узнемирава велики број напуштених паса, који лутају улицама. Дешава се да на основу законских обавеза локална самоуправа мора да исплаћајује и велике новчане износе на име одштете грађанима које су повредили пси луталице.

Гради се азил за псе луталице

Са овим проблемом, нарочито сада у летњем периоду, суочава се и Општина Прокупље

Проблем паса луталица  данас је присутан у готово свим градовима у Србији.

Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ у Прокупљу, које је задужено за збрињавање паса и мачака луталица,  предвидело је изградњу прихватилишта за ове животиње.

Према речима директора овог предузећа Зорана Радовановића, изнашли су   две могућносати за изградњу прихватилишта за напуштене животиње.

Једно је да се на локацији Губа, власништву Општине Прокупље, прво изгради сточно гробље, које је услов за изградњу једног таквог објекта, а затим и прихватилиште за псе и мачке луталице. Овај захтев је већ предат Служби за стамбено комуналне делатности Општине Прокупље.

- Постоји још једна одговарајућа локација у селу Мала плана, али ту би смо морали да постигнемо договор са Железницом Србије о коришћењу једног њиховог напуштеног објекта, који би смо адаптирали у прихватилиште – каже Радовановић.

У међувремену, ових дана грађани Прокупља покренули су иницијативу за  отварање азила, за напуштене животиње и за формирање Друштва за заштиту животиња, како би овај хумани посао био заокружен.

- Потребно је да сакупимо 1000 потписа  да би реализовали ову иницијативу. У интересу свих нас је да то и остваримо како би заштитили и људе и животиње, каже један од иницијатора.

 


#   Прокупље   Зоран Радовановић   азил   пси   Мала Плана   луталице   Општина Прокупље
@tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима