Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradi se azil za pse lutalice

rssBookmark and Share

Prokuplje 10.07.2014. JužnaSrbija.Info

Lokalne samouprave se često suočavaju sa problemima građana, koje uznemirava veliki broj napuštenih pasa, koji lutaju ulicama. Dešava se da na osnovu zakonskih obaveza lokalna samouprava mora da isplaćajuje i velike novčane iznose na ime odštete građanima koje su povredili psi lutalice.

Gradi se azil za pse lutalice

Sa ovim problemom, naročito sada u letnjem periodu, suočava se i Opština Prokuplje

Problem pasa lutalica  danas je prisutan u gotovo svim gradovima u Srbiji.

Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ u Prokuplju, koje je zaduženo za zbrinjavanje pasa i mačaka lutalica,  predvidelo je izgradnju prihvatilišta za ove životinje.

Prema rečima direktora ovog preduzeća Zorana Radovanovića, iznašli su   dve mogućnosati za izgradnju prihvatilišta za napuštene životinje.

Jedno je da se na lokaciji Guba, vlasništvu Opštine Prokuplje, prvo izgradi stočno groblje, koje je uslov za izgradnju jednog takvog objekta, a zatim i prihvatilište za pse i mačke lutalice. Ovaj zahtev je već predat Službi za stambeno komunalne delatnosti Opštine Prokuplje.

- Postoji još jedna odgovarajuća lokacija u selu Mala plana, ali tu bi smo morali da postignemo dogovor sa Železnicom Srbije o korišćenju jednog njihovog napuštenog objekta, koji bi smo adaptirali u prihvatilište – kaže Radovanović.

U međuvremenu, ovih dana građani Prokuplja pokrenuli su inicijativu za  otvaranje azila, za napuštene životinje i za formiranje Društva za zaštitu životinja, kako bi ovaj humani posao bio zaokružen.

- Potrebno je da sakupimo 1000 potpisa  da bi realizovali ovu inicijativu. U interesu svih nas je da to i ostvarimo kako bi zaštitili i ljude i životinje, kaže jedan od inicijatora.

 


#   Prokuplje   Zoran Radovanović   azil   psi   Mala Plana   lutalice   Opština Prokuplje
@tigerzoki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima