Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градски караван данс у Рујнику: Вода, пре свега

rssBookmark and Share

Ниш 04.04.2022. Јужна Србија Инфо

Мештане Рујника у градској општини Црвени крст, првог дана после парламентарних и председничких избора, посетили су чланови градског каравана који су се упознали са проблемом водоснабдевања на чије решавање се чека неколико деценија.

Градски караван данс у Рујнику: Вода, пре свега

Мештани су воду добијали из сеоског изворишта чија је издашност драстично опала. Становништво се, посебно лети, водом снабдевало цистернама. Такво стање је неодрживо, рекла је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

Прво, вода. Из Хума ћемо довести воду до Рујника и према потреби реконструисати мрежу у селу.

Село ће добити игралиште за мали фудбал, пут до цркве и саниран атарски пут који га повезује са Паљином, договор је мештана, градоначелнице, председника градске општине Црвени крст Мирослава Милутиновића и сарадника.

Председница Савета грађана у Рујнику Снежана Мирковић верује да ће договор бити реализован после много година и да ће Рујник коначно решити проблем водоснабдевања.

Мештанин Јовица Благојевић потврдио је да је решавање проблема снабдевања водом најпрече. У селу је око педесеторо деце, игралиште за мали фудбал је превасходно намењено њима, напоменуо је он.

Извор.Град Ниш

 
 


#   Ниш   Драгана Сотировски   водовод   Црвени Крст градска општина   Рујник
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима