Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Холандски Амбасадор посетио Сврљиг

rssBookmark and Share

Сврљиг 08.08.2012. Марко Миладиновић

Амбасадор Краљевине Холандије, Лаурент Лоуис Стоквис, 8. августа посетио је општину Сврљиг. По речима председника Милетића, циљ посете је евентуална помоћ у унапређењу пољопривредних капацитета, првенствено сточарства.

Холандски Амбасадор посетио Сврљиг

Након једночасовног разговора у председниковом кабинету, представници општине Сврљиг, заједно са амбасадор обишли су погон ''Нишке млекаре'' а потом фирму за прераду биља ''Јелигор''. У кулутрном центру Сврљиг, представљен је краткометражни филм ,на енглеском језику, о потенцијалима сврљишког краја.

- Веома је битно да стекнута искуства од страних партнера применимо код нас. Холанђани су одлични узгајивачи стоке, а њихове расе грла узгајају се и на нашим пашњацима, рекао је председник Милетић.

Он је додао да ће општина Сврљиг, код предприступних фондова, а у сарадњи са амбасадом Краљевине Холандије, конкурисати за развој и унапређење туризма.

Стоквис је изразио задовољство што се данас налази у Сврљигу и предочио присутним новинарима успех будуће сарадње Холандских градова са Сврљигом.

- Хвала Вам пуно председниче Милетићу на позиву а затим и на гостопримству. Заиста сам срећан што смо открили један заиста леп део Србије. Оно што могу одмах приметити да ваш Сврљиг има веома добре предиспозиције за економски развој, јер се налази у непосредној близини аутопута. Ово је моја прва посета и ја кажем да је то посета откривања: шта радите, у чему сте успешни, како се развијате, шта су планови града и где би можда Холандска експертиза и искуство могло бити од користи, нагласио је Лаурент Лоуис Стоквис.

Амбасадор је на крају додао да је упознат са председниковим плановима и да ће сарадња за почетак бити усмерена у области сточарства, али и туризма.



#   Сврљиг   општина Сврљиг
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима