Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Holandski Ambasador posetio Svrljig

rssBookmark and Share

Svrljig 08.08.2012. Marko Miladinović

Ambasador Kraljevine Holandije, Laurent Louis Stokvis, 8. avgusta posetio je opštinu Svrljig. Po rečima predsednika Miletića, cilj posete je eventualna pomoć u unapređenju poljoprivrednih kapaciteta, prvenstveno stočarstva.

Holandski Ambasador posetio Svrljig

Nakon jednočasovnog razgovora u predsednikovom kabinetu, predstavnici opštine Svrljig, zajedno sa ambasador obišli su pogon ''Niške mlekare'' a potom firmu za preradu bilja ''Jeligor''. U kulutrnom centru Svrljig, predstavljen je kratkometražni film ,na engleskom jeziku, o potencijalima svrljiškog kraja.

- Veoma je bitno da steknuta iskustva od stranih partnera primenimo kod nas. Holanđani su odlični uzgajivači stoke, a njihove rase grla uzgajaju se i na našim pašnjacima, rekao je predsednik Miletić.

On je dodao da će opština Svrljig, kod predpristupnih fondova, a u saradnji sa ambasadom Kraljevine Holandije, konkurisati za razvoj i unapređenje turizma.

Stokvis je izrazio zadovoljstvo što se danas nalazi u Svrljigu i predočio prisutnim novinarima uspeh buduće saradnje Holandskih gradova sa Svrljigom.

- Hvala Vam puno predsedniče Miletiću na pozivu a zatim i na gostoprimstvu. Zaista sam srećan što smo otkrili jedan zaista lep deo Srbije. Ono što mogu odmah primetiti da vaš Svrljig ima veoma dobre predispozicije za ekonomski razvoj, jer se nalazi u neposrednoj blizini autoputa. Ovo je moja prva poseta i ja kažem da je to poseta otkrivanja: šta radite, u čemu ste uspešni, kako se razvijate, šta su planovi grada i gde bi možda Holandska ekspertiza i iskustvo moglo biti od koristi, naglasio je Laurent Louis Stokvis.

Ambasador je na kraju dodao da je upoznat sa predsednikovim planovima i da će saradnja za početak biti usmerena u oblasti stočarstva, ali i turizma.



#   Svrljig   opština Svrljig
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima