Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Девочица покушала да изврши самоубиство, директорка оптужује васпитача за алкохолизам?

rssBookmark and Share

26.11.2015. В.Милићевић, Нишке Вести, Блиц

Дом ученика средњих школа у Нишу, након писања медија, ипак је одлучио да врати у Дом ученицу М. Ж. (15) која је покушала да изврши самоубиство.

Девочица покушала да изврши самоубиство, директорка оптужује васпитача за алкохолизам?

До обрта је дошло након писања Блица, а да су копља на некоме морала да се сломе сведочи изјава директорке, која за насталу ситуацију директно оптужује васпитача Миру Ресановић за алкохолизам.  Ученица ће добити укор пред искључење, а против васпитача биће покренут дисциплински поступак, рекла је Блицу директорка Сандра Поповић. 

Да ли је несмотрен потез, или покушај да оправда одговорност установе, али директорка Дома ученика средњих школа у Нишу је преко медија директно за овај случај оптужила васпитача Миру Ресановић.

Дугогодишњи васпитач ове установе Мира Ресановић каже да је у шоку: "Морала су копља на некоме да се сломе".

"Крајње је неодговорно у односу на Установу да неко себи дозволи такве изјаве. Чува се интегритет Установе, небитно да ли постоји нетрпељивост или не", истакла је Ресановић.

Фото: print screen

Она је рекла да су у току јучерашњег дана од руководства добили критику да им је служба најгора и додаје "ја то не схватам лично".

"Имам пуно доказа и писаних трагова, али бих желела да будем професионална до краја. Имам и људе у интитуцијама које су се бавиле проблемом тог детета да сам ја то дете потпуно сагледала и укључила своје претпостављене у тај проблем. Заиста ми је неморално да о малолетном детету говорим за медије. Ако бих ја почеле да говорим, онда бих на све што сам 25 година радила, а  поносна сам на то како сам радила, ставила велику мрљу. Не смем због тога што сам ја сада лично угрожена да угрозим и дете, а то дете је дете са проблемима", истакла је Ресановић за Нишке Вести. 

"Жао ми је што медији неодговорно пишу, а да не саслушају у чему је проблем. Није ово нова појава, није ово једини испад. Ми смо максимално пратили тај проблем, али ово што се десило је превазишло оквире наше компетенције и сличности. О свему смо обавестили задужене установе и о томе имамо писане трагове. Од својих принципа нећу одустати, без обзира на то што директорка и многи други то заслужују", категорична је Ресановић.

Мира Ресановић каже да још увек није одлучила да ли ће подићи тужбу против директорке. "Још увек сам у шоку и не знам шта ћу да радим".

Да подсетимо, у ноћи између 11. и 12. октобра петнаестогодишња девојчица је попила већу количину лекова и једва је преживела. Међутим, опоравила се.

Владимир Пејчић, управник Енглеског дома тада је рекао да је спроведен је дисциплински поступак и чланови комисије су одлучили да девојчицу искључе из Дома.

Она је починила тежу повреду обавеза Дома, рекао је Пејчић тада за Блиц.


#   искључење     алкохолизам   Нишке вести   дисциплински поступак   Сандра Поповић   Дом ученика средњих школа   покушај самоубиства   М.Ж.   Мира Ресановић   Владимир Пејчић  
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима