Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Два напада на екипу Хитне помоћи у Нишу

rssBookmark and Share

28.07.2015. Б92,Бета, Јужна Србија Инфо

Запослени у Хитној помоћи у Нишу били су ноћас у размаку од само неколико сати два пута нападнути, сазнаје агенција Бета у тој здравственој установи.

Два напада на екипу Хитне помоћи у Нишу

Према речима лекара Душана Гостовића из Завода за хитну медицинску помоћ у Нишу, у првом нападу у селу Бербатову младић од око 20 година насрнуо је на возача Хитне помоћи и рукама га стезао око врата.

У другом нападу, такође млађи мушкарац, у амбуланти Хитне помоћи вербално је напао лекара и медицинску сестру и уносио им се у лице.

Гостовић је оценио да су оба младића напали запослене без икаквог повода и додао да је о нападима обавештена Полицијска управа у Нишу.

Он је додао да је екипа Хитне помоћи покушавала синоћ око 22.30 у селу Бербатову крај Ниша да пронађе кућу у којој живи пацијенткиња на чији позив је изашла на терен, а како је није пронашла потражила је помоћ од младића који је био на улици.

"Младић је рекао да не познаје пацијенткињу и екипа је наставила да је даље тражи. Када су се зауставили неколико метара даље, младић је пришао возилу Хитне помоћи и кроз отворени прозор почео да дави возача", рекао је Гостовић.

Према његовим речима, возач је успео да се одбрани не дозволивши нападачу да га озбиљније повреди, након чега се екипа вратила у Ниш.

Гостовић је рекао да се други напад на запослене догодио у раним јутарњим часовима, али је прошао без физичког напада.

"Младић и девојка су заједно дошли у Хитну јер је њему била потребна медицинска помоћ, али је он изненада почео да виче на дежурну екипу и да им се уноси у лице. Докторка је, срећом, успела да га умири и да се све заврши само на вербалном нападу", рекао је Гостовић.

Он је рекао да напади на запослене у Хитној помоћи нису реткост и подсетио да је почетком овог месеца екипа Хитне помоћи била заробљена скоро 45 минута у једној кући у Нишу.

Гостовић је рекао да су тада укућани бодљикавом жицом спречили екипу да изађе из куће након што је пружила помоћ жени која је асматичар.

"Учинили су то како би скренули пажњу медија на своје породичне проблеме. Укућани, том приликом, нису физички напали лекара и медицинску сестру, али су их изоловали и пустили из куће тек након интервенције полиције", подсетио је Гостовић.


#   Хитна помоћ   насиље   пацијенти   Полицијска управа   ПУ Ниш   запослени   Душан Гостовић   Бербатово
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима