Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Лажна врачара: Умреће ти син, дај паре и злато

rssBookmark and Share

09.10.2014. Курир

Жена која се представља као врачара за последњих десетак дана преварила је две Нишлијке и од њих измамила новац и накит у вредности од чак 3.600 евра!

Лажна врачара: Умреће ти син, дај паре и злато

Најпре је од В. С. (73) узела 3.000 евра, а онда је, упркос упозорењима да градом хара опасна преваранткиња, Н. Р. (44) пристала на „скидање црне магије“, и то платила чак 60.000 динара! Опљачкана Н. Р. истиче да не може себи да опрости што је преваранткињу пустила у кућу!

Као хипнотисана

- Ту жену сам затекла код заове и из радозналости сам пристала да ми баје. Она је инсистирала да је доведем у кућу, а затим је почела да ме испитује о мојим породичним приликама - испричала је Н. Р.

Након што је жртва рекла да има сина којег спрема за женидбу, „врачара“ је казала да је могуће да је он у великој опасности!
- Тражила ми је да јој донесем јаје и пешкир. Рекла је: „Кад сломим јаје, ако испадне змија, син ће ти умрети“. Ударила је јаје и стварно је испало нешто што је личило на змију! Сад схватам да је то била нека играчка, али тада као да сам била хипнотисана! Викнула је: „Сад знаш шта ће ти бити са сином, него, дај брже све злато и паре што си сину спремила за свадбу“ - испричала је Н. Р.

Забринута мајка предала је „врачари“ 300 евра, 13.000 динара и два златна прстена.
- Затим ме послала да нађем слику сина, а она је за то време, наводно, новац и драгоцености замотала у крпу, ставила под јастук и рекла да то не дирам три дана. Тражила је и да пођем с њом како бих пешкир са сломљеним јајетом бацила тамо где ми она каже. Водала ме уоколо и говорила: „Бог је казао да идеш овим путем“, а на крају ми је досадило и рекла сам: „Бог је мени рекао да не идем“. Вратила сам се кући, одмотала завежљај и вриснула јер унутра није било ничега! Сва ми је узела - испричала је преварена жена.

Пријавила полицији

Преваранткињу је одмах пријавила полицији.
- Не верујем да је она уопште из Србије. Имала је бугарски или румунски нагласак. То је жена средњих година, лепо обучена, негована... Није деловала као неко ко се бави преварама - закључила је преварена Нишлијка.

Страх
БРОЈ ЖРТАВА МНОГО ВЕЋИ

Полиција зна за две преварене жене, али верује се да је број жртава „врачаре“ много већи. Н. Р. је испричала да јој је пријатељица рекла да је иста жена и њу покушала да превари, те да је чула да је пљачкала и у Пироту.

Чињенице
ОПИС „ВРАЧАРЕ“


- страна држављанка, вероватно из Бугарске или Румуније
- средњих година
- негована и лепо обучена
- претпоставља се да после превара излази из Србије, што отежава идентификацију


#   превара   Врачара
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима