Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Петарда дечаку из Бора разнела руку

rssBookmark and Share

Бор 13.01.2015. Белами, Јужна Србија Инфо

Деветогодишњи Милан Јовановић из Бора задобио је стравичне повреде руке приликом експлозије петарде коју је пронашао на улици.

Ниш: Петарда дечаку из Бора разнела руку

Дечак је хитно оперисан на Дечјој хируршкој клиници у Нишу где су му лекари уклонили оштећено ткиво и сада се добро осећа.

Малишанова мајка Наташа Јовановић каже да јој је син казао да му је петарда пукла у руци.

Све се то дешавало у недељу поподне у улици Црновршке бригаде, недалеко од нашег стана. Марко се са осталом децом из комшилука играо. Како ми је казао, нашли су ту петарду па су одлучили да је запале. Један од дечака му је дао упаљач, он је запалио али је експлодирала пре него што је успео да је баци-прича уплакана жена.

Марко се на вратима стана појавио крвав и у шоку.

Цела шака му је била крвава, а он је био престрављен Одмах смо га одвели у Хитну помоћ у Бору. Бескрајно сам им захвална што су схватили да је повреда много тешка и одмах нас упутили у Ниш. Овде нас је дочекао спреман лекарски тим, Марка су оперисали директорка клинике Анђелка Славковић и пластични хирург Предраг Ковачевић и спасили му руку. Задобио је тешке повреде палца и домалог прста, један део тог прста више нема, али су ме доктори убедили да је најгоре прошло-каже Наташа.

Зоран Радовановић, директор нишког Клиничког центра захвалио је колегама из Бора што су их обавестили да им стиже пацијент са тешком повредом, па се лекарски тим спремио за хитну интервенцију.

Петарда је оштетила мека ткива на два прста, али су коштане структуре биле очуване. Урађен је сложен оперативни захват, повезана су искидана ткива и надамо се да ће са дечаком бити све у реду. Још 48 сати ће бити интензивно праћен како би се уочиле евентуалне компликације-рекао је Радовановић.

Према првим информацијама, ради се о петарди под називом „динамит“ који је и добила због изузетне јачине.

 

 


#   петарде   Бор   Зоран Радовановић   Дечја клиника   Анђелка Славковић   дете   повреде   Предраг Ковачевић   Наташа Јовановић
@tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима