Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отетом средњошколцу палицама покидали уво и поломили зубе

rssBookmark and Share

Ниш 20.04.2015. Југмедиа, Јужна Србија Инфо

Четворочлана банда отела је ученика Хемијске школе у Лесковцу Миодрага Канкараша (19) и палицама му покидала уво, поломила два зуба и узубијала га до несвести, а све због рекета од 100 евра.

Миодраг Канкараш, фото М Ивановић
Миодраг Канкараш, фото М Ивановић

Драма младића, који иза себе нема ни један претсуп, почела је у 3, 30 часова на путу Ниш – Лесковац код Пуковца. Канкараш се с двојицом другва аутомобилом враћао са техно журке из Ниша

-Пут нам је препречио аутомобил из кога су изашла два старија младића, мени позната из града. Отврила су врата сувозача где сам седео, извукла ме из аутомобила, а мојим друговима наредила да сагну главе. Један ме ударио палицом на расклапање и поцепао ми уво, а други ме тукао и шутирао. Покушали су да ме убаце у гепек. Давао сам жесток отпор па су изашла и друга двојица и угурали ме на задње седиште у њихов аутомобил. Сви су ме успут све време тукли – прича младић на чијем лицу су видљиве модрице и отеклине.

Одвели су га у лесковачко село Турековац, у кућу с великом црном капијом и базеном, где их је сачекао старији мушкарац, а потом су га затворили у подрум и наставили са иживљавањем.

-Мушкарцу око 45 година рекли су да доводе новог клијента. Убацили су ме у подрум без прозора, посадили на једну гајбу у ћошку и опет ме тукли палицом, песничали и шутирили ме. Једног момента сам се онесвестио, а после сам повраћао. У тренуцима свести сам их молио да ми кажу зашто ме туку. Није било одговора. Један од њих ми је стално причао како је он веома луд. Мислио сам да одатле нећу жив да изађем – присећа се Миодраг.

Полиција трага за нападачима
Портпарол ПУ Лесковац Бобан Здравковић каже да је у току идентификација и потрага за нападачима на Канкараша. Незванично, двојица од њих су од раније познати органима реда.

Тек око шест сати су му рекли да се ради о “рекетирању” и да им он није први “клијент”.

-Водом из балона су ми опрали главу и лице, дали му у руке папирне марамице и око 7. 30 ме довезли до моје куће у Лесковцу. Запретили су да никоме ништа не причам, да кажем да сам се повредио на журци и да ће ми у противном бацити бомбу у кућу. Једна од њих је казао да сутрадан дођем на кафу у кућу где су ме тукли са 100 евра – прича овај средњошколац.

Његово стање није могло да буде непримећено, икао су повреде окарактерисане као лаке. Отац Иван каже да се замало срушио када је сина видео крвавог од главе до пете.

-Не могу да верујем да се у овој нашој земљи догађају оваква зверства. Заједно смо одлучили да изађемо у јавност како би спасили живот и здравље друге деце. Очекујем да насилници буду адекватно кажњени – прича отац који се прошле ноћи борио са синовљевим ноћним морама.

Миодраг Канкараш тврди да двојицу од четворице младића познаје из града и да је полицији дао њихова имена као и тачан опис куће у којој је био заточен.

 


#   Ниш   Лесковац   Бобан Здравковић   насиље   Пуковац   ПУ Лесковац   Миодраг Канкараш
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима