Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Туга: Бака се угушила у пожару, а деки препукло срце док је спасавао

rssBookmark and Share

Пирот 27.02.2014. Танјуг

Старији брачни пар страдао у пожару који је захватио кућу у селу Понор код Пирота. Пожар се догодио након што се ватра из шпорета проширила на кућу која је потом изгорела.

У пожару који је захватио кућу у селу Понор код Пирота страдао је старији брачни пар Витомир (83) и Загорка (86) Николић, из овог села.

Како је речено у пиротској полицији, пожар се догодио око шест сати јутрос, након што се ватра из шпорета проширила на кућу која је потом изгорела.

Претпоставља се да је Загорка преминула услед тровања угљен-моноксидом, а Витомир од срчаног удара.

Како је изјавила комшиница породице Николић, Јелица Голубовић, трагедија која је потресла цело село догодила се муњевитом брзином.

"Витомир, који је срчани болесник, на рукама је изнео тело своје супруге на сигурно како би је спасао. У селу нема воде па је узео кофу и отрчао до бунара у авлији.

Друга комшиница Слађана Миленков је видела како се деда Витомир срушио када је покушавао да захвати воду. Када је дошла хитна помоћ, само су могли да констатују да су обоје преминули", рекла је Голубовићева.

Председник Месне заједнице Понор Предраг Потић каже да ово село деценијама нема воде.

"Немамо воду у селу и то је проблем који нас мучи деценијама. Да је било воде, да смо прикључили црева, можда би спречили трагедију", рекао је Потић.


#   Пирот   Хитна помоћ   пожар   Понор (Пирот)   брачни пар   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима