Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

УЖАС У НИШУ: Искасапио бившег друга због девојке

rssBookmark and Share

Ледена стена 21.05.2014. Курир

Осумњичени И. С. (16) са тројицом пријатеља напао Ненада Јовановића (19), а затим га ножем убо двапут у леђа и двапут у груди

УЖАС У НИШУ: Искасапио бившег друга због девојке

Без милости!
Малолетни Нишлија И. С. (16) ухапшен је јер је у Улици Наде Димић у насељу Ледена стена насмрт избо Ненада Јовановића (19). Осумњичени малолетник је с тројицом пријатеља Ненаду поставио сачекушу у близини његове куће, претукао га, а кад је покушао да побегне, задао му четири убода ножем! Мотив бруталног злочина је, како сазнајемо, свађа због девојке која је најпре била с убицом, а затим почела да се забавља с Ненадом. Нишка полиција убрзо је након злочина ухапсила и убицу и његове саучеснике М. Ц. (21), М. С. (17) и А. Ј. (15).

Претње на Фејсбуку

Како сазнајемо у истрази, И. С. је дуго пратио Ненада намеравајући да се с њим обрачуна.
- Они су се доскора дружили, али посвађали су се због девојке која је напустила И. С. и почела да излази с Ненадом. Недавно су се због тога посвађали испред дискотеке „Студио“, али на томе се завршило. Након тога су један другоме упућивали претње преко Фејсбука.

У понедељак је М. Ц. довезао И. С., М. С. и А. Ј. до зграде у којој је Ненад живео. Око 22.15 сати нападачи су видели Ненада како иде ка оближњој трафици. Истрчали су из кола и почели да га туку. Ненад је покушао да побегне, али убица га је сустигао и двапут убо ножем у стомак, а двапут у леђа. Од задобијених повреда Ненад је умро на путу до болнице - каже саговорник Курира.

Убиство се догодило испред куће Божидара Ђорђевића.
- Био сам у кући када сам чуо крике: „Упомоћ, помозите ми, одбраните ме“. Кад сам истрчао на улицу, видео сам комшију лекара како пружа помоћ младићу. Дечак је још био свестан и покушавао је да се придигне. Лекар му је говорио да то не чини, а он је викао: „Јао, пусти ме!“ За то време докторова супруга је с терасе позвала Хитну помоћ, а касније сам чуо да је младић умро - прича Ђорђевић.

Новица Јовановић, отац убијеног Ненада, очајно је тумарао улицом у којој му је убијен син.
- Чуо сам да су убице ухапшене. То није добро, намеравао сам да им лично пресудим - кратко је казао Ненадов отац.
Ненадов деда Радомир кроз сузе је рекао да је он подизао унука.

Шта ће ми живот

- Био је у мојој кући 17 година, ја сам бринуо о њему јер му је отац био на издржавању затворске казне. Шта ће ми сад живот кад њега нема. Ово не може да зарасте... Уместо да му припремамо весеље, свадбу, ми организујемо сахрану. Нема закона док не буде глава за главу - лелекао је Радомир, бивши музичар и угоститељ.

Планирао напад
ТРАЖИО ДА ГА ДРУГАРИЦА НАМАМИ У КЛОПКУ

Заједничка другарица убице и жртве каже да је И. С. покушавао да је убеди да му помогне да постави клопку Ненаду.
- Терао ме је да позовем Ненада и тражим да се нађемо, а да се он тамо појави. Тада није говорио да има намеру да га убије, већ само да га претуче. Наравно, одбила сам то да урадим - каже девојка.

Слутио зло
ТЕТКА: НЕНАД ГА СЕ ПЛАШИО

Ненадова тетка Анка Јовановић рекла је да се Ненад плашио И. С.
- Рекао ми је да су га пре два месеца напали у дискотеци „Спарк“, али тада је успео да побегне. Тај младић га је дуже време пратио. Ненад га се плашио и ретко је излазио из куће, а у понедељак је пошао до оближње трафике. Која је то суровост да га јуре, сустигну и крвнички избоду - каже Анка.


#   полиција   убиство   девојка   нож   Ледена стена       Новица Јовановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима