Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

За бившег секретара СГ Ниша, Невенку Стојковић, кривична пријава због манипулације са становима

rssBookmark and Share

28.08.2015. Танјуг, Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу поднели су кривичну пријаву Вишем јавном тужилаштву у том граду против бившег секретара Скупштине града Ниша, Невенке Стојковић, због постојања основа сумње да је извршила кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе.

Фото: НТВ
Фото: НТВ

Сумња се да је она, од 2001. до 2003. године, омогућила неосновану доделу градског стана солидарности, површине 62 квадратна метра, раднику Градске управе у Нишу, саопштио је МУП.
Осумњичена је, као одговорно лице Скупштине града Ниша, у име Скупштине, септембра 2000. године, закључила уговор са Фондом солидарне стамбене изградње, о додели два стана радницима Градске управе, након чега је имала обавезу и да са радницима закључи уговор, којим би их обавезала да по субвенционисаним условима отплаћују купљени стан.

Постоје основи сумње да је осумњичена са једним радником Градске управе избегла закључивање уговора и на тај начин му омогућила стицање противправне имовинске користи у износу од око 2,3 милиона динара, на колико је процењена вредност стана, наведено је у саопштењу.

 


#   кривична пријава   злоупотреба службеног положаја   Више јавно тужилаштво   ПУ Ниш   Скупштина града Ниша   Невенка Стојковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима