Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Запослени у врањском Одсеку локалне пореске управе проневерили више милиона

rssBookmark and Share

Врање 15.09.2017. Јужна Србија Инфо

Јуче је у Скупштини града Врања одржана конференција за новинаре, којој су присуствовали заменик градоначелника Ненад Антић, начелник Градске управе Душан Аритоновић, председник Скупштине града др Дејан Тричковић и градски већник Иван Станковић, поводом сумње да су локалној Пореској управи урађене одређене незаконите радње.

Запослени у врањском Одсеку локалне пореске управе проневерили више милиона

Новинарима се, најпре, обратио Душан Аритоновић, који је рекао да су јуче у просторијама Градске управе, у Одсеку локалне пореске администрације од стране припадника Полицијске управе Врање одузети службени списи и компјутерска опрема, јер постоје основане сумње да су извршене одређене незаконите радње. Он је додао да је у току истражни поступак и да ће више информација бити доступно тек по завршетку истраге. ,,Градско руководство спремно је да пружи пуну подршку и сарадњу полицији и тужилаштву у расветљавању евентуалног кривичног дела и да се обрачуна са криминалом и корупцијом, нарочито када су у питању буџетска средства, односно новац грађана. Желим да се захвалим и похвалим рад тужилаштва и полиције и истичем да је овај случај још један добар показатељ да институције система добро функционишу и да се поступа без икакве толеранције“, истакао је Аритоновић.  Заменик градоначелника Ненад Антић додао је да постоји основана сумња да је у поменутом одељењу Градске управе учињено кривично дело, којим је буџет града оштећен у вишемилионском износу. ,,Формирана је Комисија која ће помоћи припадницима полиције у смислу пружања тражене документације и података, а у циљу расветљавања овог случаја. Постоји претпоставка да није у питању само ова година, већ да је такав механизам постојао годинама уназад, али ће истрага то разјаснити. Ово је прави пример да ова власт жели одлучно да се бори против корупције и криминала и да нико није изнад закона“, закључио је Антић. Председник Скупштине града др Дејан Тричковић,  потврдио је одлучност руководства  да се бескомпромисно бори са сваким видом корупције у циљу њеног искорењивања.  Иван Станковић, градски већник за финансије истакао је да је у задњих годину и по дана евидентирано 1.000 нових пореских обвезника, чиме су средства у буџету знатно увећана. "Такав тренд ће бити настављен и у наредним годинама и нико неће бити изузет од  плаћања законских обавеза", рекао је Станковић.
 


#   Врање   Дејан Тричковић   Пореска управа   ПУ Врање   Градски већник   Ненад Антић   кривично дело   проневера   Иван Станковић   Душан Аритоновић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима