Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хулигани убили дерби

rssBookmark and Share

04.11.2013. Стефан Радовић

Нереди на утакмици Црвене звезде и Партизана нарушили су интегритет спорта и представљају позив држави да да снажан одговор, рекао је државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин. Он сматра да, ако држава буде доследна у томе, такве ствари се неће понављати. Да је неопходно донети закон којим ће строго бити санкционисани изгредници на трибинама, слажу се и у Заједници суперлигаша, а тим поводом огласио се и полицијски синдикат.

Хулигани убили дерби

Одговор државе мора бити снажан, баш онакав какав је био у Британији када су скинули заштитне ограде, увели дежурне судије и тужиоце и свако ко би направио прекршај одмах је добио изузетно високу казну. Боровчанин се залаже за такав вид кажњавања, а то подржава и председник Заједнице суперлигаша Владимир Булатовић, јер, како каже, у овом тренутку не постоји друго решење.

"Казне или санкције које изричу дисциплински органи Фудбалског савеза Србије до сада нису донеле решење. Ништа се није променило. Доживели смо то да на дербију цео стадион гори и да стрепимо да неко не настрада због тога што је некоме омогућено да се тако понаша, а да не сноси последице", сматра Булатовић.

Булатовић каже да очекују упозорење од УЕФЕ, али да једино казна државе може довести до тога да се убудуће на трибинама не догађају такви инциденти.

"Сматрам да ће УЕФА сигурно тражити спровођење казни и надгледање такмичења. Али све то до сада није уродило плодом јер са насиљем на трибинама морамо сами да се изборимо", додаје Булатовић.

На изостанак одговарајуће подршке државе на сузбијању насиља на утакмицама указују у Полицијском синдикату Србије. Они кажу да "није никаква тајна да навијачке групе имају заштиту политичара, због чега се осећају сигурним".

Тај синдикат је позвао полицајце који обезбеђују спортске догађаје да користе овлашћења која имају према закону да би се заштитили од напада хулигана, а од политичара захтевају да предузму мере и стану на пут насиљу.

Коментара: 0


#   синдикат   хулигани
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима