Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

И локална РТВ Куршумлија на државним јаслама

rssBookmark and Share

Куршумлија 11.09.2013. СР

Из градске касе у Куршумлији сваког месеца кроз буџетску линију чак 100.000 динара одлази на финансирање локалне Радио телевизије Куршумлија (РТК), Сазнаје “Јужна Србија”.

И локална РТВ Куршумлија на државним јаслама

Поред тога што месечно из градксе касе та медијска кућа добија средства, на државним јаслама од скоро запослена је и снаја главног и одговорног уредника РТВ Куршумлија Јасмина Савић, и то као портпарол општине Куршумлија.

Помоћник министра културе и информисања Драган Коларевић изјавио је да када је реч о медијима на локалном нивоу, да ће се на њих више односити закон о јавном информасњу и медијима и подсетио да држава и у том случјау има обавезу да се повуче из медија.

То значи да неће бити директног финансирање, већ ће се прећи на пројектно финансирање.

“Општина, Град или локална самоуправа ће расписивати конкурсе у области информисања у складу са потребама грађана на локалном нову. Те потребе су дефинисане у закону о јавном инфомисању и медијима. На те конкурсе ће сви моћи да конкуришу, и они који су до сада финансирани из буџета и приватни, а стручне комисије ће одлучити ко највише одговара”, казао је Коларевић.

Од свих медија на подручију општине Куршумлија на државним јаслама је само локална РТВ Куршумлија, где су главни и одговорни уредници отац Славко, син Чедомир а водитељ ћерка Маја Савић којој у помоћ по потрби притекне снаја Јасмина Савић, од недавно портпаролка општине Куршумлија.


#   Куршумлија   локална самоуправа   пројектно финансирање   Јасмина Савић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима