Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Како паркирати у Куршумлији - осим непрописно

rssBookmark and Share

Куршумлија 25.08.2013. СР

У само једном дану забележено је 650 непрописно паркираних аутомобила у центру Куршумлије где је недовољно паркинг места, изјавио је данас директор општинске Дирекције за изградњу Горан Ђорђевић.

Како паркирати у Куршумлији - осим непрописно

Ђорђевић је рекао да запослени у Дирекцији пребројавају непрописно паркиране аутомобиле ради израде студије о регулисању паркирања.

Проблем паркирања постоји десет година јер има само 140 обележених паркинг места, а у Куршумлији је око 2.000 возила регистрованих у том граду и већи број регистрованих у другим местима.

"Највећи проблем настане пијачним даном - четвртком, када људи долазе са свих страна. Једноставно нема места за паркирање возила, тада је кроз град немогуће и проћи. Полиција не може да непрописно паркирање спречи кажњавањем јер нема довољно паркинг места, осим да људи аутомобиле остављају ван града или у оближњим насељима", рекао је Ђорђевић.

Обележена места за паркирање возила у самом центру града, како каже Ђорђевић, нису довољна ни за тамошње станаре. Пијачним даном у центру Куршумлије је непрописно паркирано и по више од 700 возила.

"Возила се паркирају испред продавница, на улазима, по двориштима, на тротоарима", рекао је Ђорђевић.

Дирекција за изградњу општине Куршумлија први пут решава тај проблем, за шта је ангажовала и четири саобраћајна инжењера. На основу студије, град ће бити подељен на зоне с временским ограничењм трајања паркирања.


#   Куршумлија   полиција   возила   Дирекција за изградњу
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима