Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куршумлија: Општина из свог буџета стипендира ученике и студенте

rssBookmark and Share

22.10.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Општина Куршумлија која спада у ред најсиромашнијих општина у Србији издвојила је из свог буџета средства за стипендирање ученика средњих школа и студената виших школа и факултета.

Куршумлија: Општина из свог буџета стипендира ученике и студенте

Председник општине Радољуб Видић изјавио је Танјугу да је једини услов за доделу стипендија да укупна примања породице ученика/студента не прелазе 42.122 динара, колико тренутно износи просечна нето плата у Србији. Видић је рекао да ће износ стипендија зависити од броја ученика и студената који испуњавају услове.

"Свим редовним ученицима средњих школа и студентима из породица чији је месечни приход мањи од републичког просека обезбедићемо стипендије", казао је Видић.

Он је истако да неће дозволити да школовање деце буде привилегија већ да оно мора бити доступно свима.

Пријаве за доделу стипендија се подносе у Информативно услужном центру СО Куршумлија, а конкурс траје до краја ове недеље.

Према подацима Републичког завода за статистику у општини Куршумлија, просечна нето зарада је између 20.000 и 25.000 динара, а просечна старост становника између 41,5 и 46,5 година због чега се актуелна локална самоуправа у Куршумлији на сваки начин труди да задржи и оно мало омладине што је остало у граду.

Коментара: 0


#   општина   Радољуб Видић   председник општине   локална самоуправа
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима