Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина тражи строжије лекарске прописе за ујед мачке

rssBookmark and Share

01.12.2013. С. Радовић

Након што је један грађанин Куршумлије чак пет пута на основу лекарског извештаја доктора Дома здравља у Куршумлији од општине наплатио одштету због наводног уједа мачке руководство општине Куршумлија затражило је од локалног Дома здравља у том граду строжије лекарске прописе поводом оваквих случајева.

Општина тражи строжије лекарске прописе за ујед мачке

Председник општине Радољуб Видић каже да је општина затражила строжије лекарске прописе и контролу појединих Куршумлијских лекара јер постоји докторка у Куршумлијском Дому здравља која је једном Куршумличану чак више од пет пута писала лекарске налазе и извештаје због уједа мачке, због чега је општина морала да исплати новац.

- Један човек из села у околини Луковске бање пет пута је наплатио одштету. Он је уредно донео одговарајућу лекарску документацију свих пет пута, и ми смо морали да исплатимо одштету. Таквим случајевима се мора стати на пут, казао је председник Видић.

Он је истако да се грађани последњих месеци масовно јављају са захтевима за одштету од уједа мачака, који доносе валидну лекарскју документацију.

- Да ли су грађани Куршумлије најизложенији уједима мачака или има и оних који „симулирају“ повреде, као и то како лекар једној особи пише чак пет пута за редом да га је ујела мачка питања су којим ће се надлежни органи у наредном периоду озбиљно бавити, рекао је председник.

Висина одштете, по уједу, креће се у просеку око 30.000 динара, а локална самоуправа у Куршумлији у првих десет месеци ове године исплатила око три милиона динара грађанима на име одштете због уједа паса и мачака.


#   општина   Радољуб Видић   председник општине   локална самоуправа
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима