Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Локализовани сви пожари у Куршумлији

rssBookmark and Share

11.09.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Велики пожари који су у понедељак поподне избили у Куршумлијском насељу Данковиће и у селу Перуника су локализовани али ће припадници ватрогасно-спасилачке јединице дежурати целе ноћи због опасности да се пожари поново распламсају, речено је Танјугу у ватрогасној-спасилачкој јединици у Куршумлији.

Локализовани сви пожари у Куршумлији

Припадници ватрогасно-спасилачке јединице локализовали су пожаре у куршумлијском насељу Данковиће, али и нови пожар који је у међувремену избио у суседном селу Перуника.

У пожару у селу Перуника изгорело је неколико хектара шуме и ниског растиња, а само брзом интервенцијом ватрогасаца из Куршумлије и Прокупља спречено је да ватрена стихија захвати куће и помоћне објекте местана тог села.

"У селу Перуника штета је огромна, изгорело је много шуме али је брзом интервенцијом ватрогасаца спречено да ватрена стихија захвати сеоске куће и објекте, а пожар у том селу је сада локализован, казао је вечерас Тањугу дежурни диспечар у ватрогасној служби у Куршумлији.

У гашењу пожара поред ватрогасно-спасилачке јединице из Куршумлије и Прокупља учествовали су и мештани села међу којима је владао страх јер је ватра у једном тренутку претила да захвати њихове куће и објекте а због ветра ширила се у свим правцима.


#
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима