Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Lokalizovani svi požari u Kuršumliji

rssBookmark and Share

11.09.2012. Izvor: Agencija TANJUG

Veliki požari koji su u ponedeljak popodne izbili u Kuršumlijskom naselju Dankoviće i u selu Perunika su lokalizovani ali će pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice dežurati cele noći zbog opasnosti da se požari ponovo rasplamsaju, rečeno je Tanjugu u vatrogasnoj-spasilačkoj jedinici u Kuršumliji.

Lokalizovani svi požari u Kuršumliji

Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice lokalizovali su požare u kuršumlijskom naselju Dankoviće, ali i novi požar koji je u međuvremenu izbio u susednom selu Perunika.

U požaru u selu Perunika izgorelo je nekoliko hektara šume i niskog rastinja, a samo brzom intervencijom vatrogasaca iz Kuršumlije i Prokuplja sprečeno je da vatrena stihija zahvati kuće i pomoćne objekte mestana tog sela.

"U selu Perunika šteta je ogromna, izgorelo je mnogo šume ali je brzom intervencijom vatrogasaca sprečeno da vatrena stihija zahvati seoske kuće i objekte, a požar u tom selu je sada lokalizovan, kazao je večeras Tanjugu dežurni dispečar u vatrogasnoj službi u Kuršumliji.

U gašenju požara pored vatrogasno-spasilačke jedinice iz Kuršumlije i Prokuplja učestvovali su i meštani sela među kojima je vladao strah jer je vatra u jednom trenutku pretila da zahvati njihove kuće i objekte a zbog vetra širila se u svim pravcima.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima