Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медицинска школа: Паника због болесне професорице

rssBookmark and Share

Лесковац 19.06.2014. Медија центар Лесковац

Две стотине ученика лесковачке Медицинске школе јутрос је хитно послато на испитивања у Антитуберкулозни центар јер је установљено да је једна њихова професорица оболела од туберкулозе.

Медицинска школа: Паника због болесне професорице

Како је јавила ТВЛ, Завод за јавно здравље наложио је и целом колективу ове школе да изврши све потребне анализе. Лекари тврде да нема разлога за панику, као и да не постоји опасност од епидемије, али су ученици, као и њихови родитељи јако узнемирени и уплашени.

- Били смо на практичној настави у болници када су нас буквално стрпали у такси и одвезли у овај диспанзер. Узели су нам мокраћу, извршили прегледе, а некима од нас ус и снимали плућа. Тек након извршених прегледа нам је саопштено да се професорка разболела - прича нам шеснаестогодишња ученица која завршава смер за бабице.

Њен друг, који се обучава за зубара, каже да су последњи контакт са оболелом професорком имали 1. јуна.

- Она нам предаје прву помоћ. Знали смо да она има проблема са здрављем, али када смо сазнали о чему се ради, сада смо и ми уплашени. Најгоре је што нећемо још дуго знати да ли смо и ми заражени туберкулозом или не - каже нам овај ученик, а преноси ТВЛ.

 


#   Лесковац   Медицинска школа     туберкулоза   ТБЦ   Завод за јавно здравље
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима