Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

НСЗ узела паре и стопирала програме запошљавања

rssBookmark and Share

Прокупље 30.07.2013. Izvor: Kurir

Национална служба за запошљавање стопирала је све мере активне политике запошљавања па сами тим и реализацију уговора са општином Куршумлија о запошљавању око 70 незапослених кроз програме самозапошљавања и отварања нових радних места, иако је општина још 9. маја уплатила своје учешће у износу од скоро 15 милина динара.

НСЗ узела паре и стопирала програме запошљавања

За програм самозапошљавања општина је уплатила 4.140.000 динара а НСЗ треба да обезбеди 3.220.000 динара.

Незапослени са евиденције НСЗ, који су прошли на конкурсу, треба да добију по160.000 динара за покретање сопственог бизниса. За програм отварања нових радних места конкурисали су послодавци, који треба да добију по 300.000 динара за сваког новозапосленог радника. Општина Куршумлија је за овај програм уплатила НСЗ 10.800,000 динара а НСЗ треба да уплати 5.400,000 динара.

"Директор прокупачке филијале НСЗ, која реализује ове програме, не може да одговори на питање да ли НСЗ има новац за њихову реализацију. Уколико немају новац, мораће да врате средства која смо ми уплатили, а онда ће општина тражити дозволу од Министарства финансија да сама реализује програме", каже Небојша Јовић помоћник председника општине задужен за финансије.

С друге стране директор филијале НСЗ Прокупље Славољуб Стојковић каже да је 25. јуна дирекција НСЗ стопирала све мере активне политике запошљавања.

"Тада је речено да су мере стопиране док се не усвоји ребаланс буџета Републике Србије. Чекамо нове информације из наше дирекције", каже Стојковић.

Иначе, ребаланс буџета Србије је усвојен још почетком јула а нема ни назнака да ће НСЗ обезбедити свој део средстава за реализацију ових програма. Исто је и са програмом јавних радова и другим мерама активне политике запошљавања.

Коментара: 1


#   Прокупље   Куршумлија   Небојша Јовић   општина Куршумлија
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Mica, 01.08.2013.:
    Cist lopovluk kao i uvek kada je Kursumlija u pitanju.


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима