Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Општина Црвени Крст: Увек смо ту за наше комшије, без разлике!

rssBookmark and Share

21.09.2022. Јужна Србија Инфо

Познато је да на територији нишке Градске општине Црвени Крст живи вели број грађана ромске националности, али поред насеља Београска махала, постоје и нека мања ромска насеља у непосредној близини општинске зграде, чији становници имају потребу за подршком.

Општина Црвени Крст: Увек смо ту за наше комшије, без разлике!

Данас су председник Скупштине ГО Црвени Крст Драган Станковић, заменик председника општине Александар Крстић и већници Јелена Мадић, Миломир Блажевић и Дејан Станојевић изразили хумани, али едукативни гест својом посетом, а све на иницијативу представника Националног савета Рома и обишли једно такво ромско насеље.

Поред непоходних, оних основних ствари као што су средства за хигијену, 25 пакета, циљ посете је био пре свега упознавање са проблемима ове малене ромске "махале" и разговори о изналажењу начина да се побољша социјално-економски статус ових наших суграђана..

И домаћини и гости слажу се да само заједничким деловањем могу да дођу до решења, како нишки Роми не би остали на друштвеној и економској маргини и укључили се у нормалне токове живота као равноправни грађани.


#   Драган Станковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима