Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Откривамо: Данас смењују директоре Железница, Аеродрома, ЕПС-а...

Bookmark and Share

28.07.2014. 24sata

Директор ЈП “Железнице Србије” Драгољуб Симоновић и директор Аеродрома “Никола Тесла” Велимир Радосављевић, већ данас би могли да остану без својих фотеља.

Откривамо: Данас смењују директоре Железница, Аеродрома, ЕПС-а...

То ће се највероватније догодити данас на седници Владе Србије која се одржава у Нишу, и која ће поред обележавања 100 година од почетка Првог светског рата, имати и радни карактер, када се очекује смена појединих директора јавних предузећа.

Када су у питању “Железнице”, једно од највећих губиташа, државне субвенције за ово предузеће износе 13 милијарди динара само за 2014. годину. Без обзира на то, ово предузеће је само у фебруару ове године на име дневница исплатило невероватних 10,4 милиона динара.

И Аеродром “Никола Тесла” остаје без актуелног директора, тим пре што је Велимир Радосављевић средином јула приведен јер му се на терет ставља да је оштетио ово предузеће за 207 милиона динара у послу са нискотарифном мађарском авиокомпанијом “Виз ер”.

Премијер Александар Вучић је пре неколико дана најавио да ће на тапету бити и поједини директори из ЕПС-а, а разлог су лоши резултати пословања ове компаније.

Губици јавних предузећа у Србији износе око 600 милиона евра. Од 730 јавних предузећа, њих 510 послује са губицима који се мере стотинама милиона евра, а њихови дугови милијардама евра.

 


#   јавна предузећа     субвенције   Железнице Србије   Александар Вучић   Влада Републике Србије   смена   аеродром   Виз Ер   Никола Тесла
@avucic @Vlada_SR @wizzair @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима