Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отворен највећи мост на Tоплици

rssBookmark and Share

23.09.2012. Autor: Agencija TANJUG

Реконструкција највећег моста на реци Топлици, на магистралном путу Ниш-Приштина, завршена је и мост је пуштен за саобраћај.

Отворен највећи мост на Tоплици

Саобраћај у оба смера преко моста данас је поново пуштен, након што је завршена комплетна реконструкција моста.

Реконструкцију моста финансирало је ЈП „Путеви Србије“, а комплетна реконструкција коштала је око 45 милиона динара.

У локалном предузећу за путеве у Куршумлији Танјугу је речено да је Мост на реци Топлици у селу Пепељевац код Куршумлије сада у потпуности безбедан за саобраћај.

На средини и целом дужином моста је била пукла бетонска плоча, а на самој средини се отворила велика рупа због чега су стручњаци из Института за путеве и „Путева Србије“ установили да мост није безбедан за возила.

Преко овог моста дневно прође више хиљада аутомобила и неколико стотина тешких шлепера који возе робу на Косово и Метохију, али и туриста који одлазе у Ðавољу варош и Пролом бању.

За време реконструкције, саобраћај према Косову се одвијао преко села Пепељевац и Крчмаре чији мештани су у више наврата блокирали пут кроз село тражећи од тадашње локалне власти асфалтирање те деонице пута јер им тешки шлепери, који превозе робу на Косово и који за собом дижу облаке прашине, уништавају баште од којих они живе.

Иако им је тадашња локална власт обећала да ће пут бити асфалтиран, то се није догодило.

Мост на Топлици код Куршумлије саграђен је 2000. године, након што је стари срушен током НАТО бомбардовања 1999. године.

 

Коментара: 0


#   Путеви Србије   саобраћај   мост
@


 


[ Додај коментар ]





Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима