Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Оштећен мост у Врањској Бањи

rssBookmark and Share

Врањска Бања 27.03.2014. РТС

Недавно је теретни камион произвођача радова на Коридору 10, оштетио металну конструкцију моста на улазу у Врањску Бању. Од тада је мост затворен за саобраћај, а за санацију је потребна сагласност "Путева Србије".

Оштећен мост у Врањској Бањи

Током радова на Коридору 10, оштећен мост у Врањској Бањи. Оштећена је конструкција моста преко Јужне Мораве. Метални стуб је пао и зауставио саобраћај на најфреквентијем путу између Врања и Врањске Бање.

"Заиста смо сви везани за град Врање, свакодневно морамо да идемо, приватно или службено", каже Горан Анђелковић из Врањске Бање.

"Ако испред себе имају аутобус, пут од 15 километара из околних праваца траје сат времена и дуже", каже Мирослав Јовановић из Врањске Бање.

Мост је саграђен средином прошлог века. Повезује бању и двадесетак околних села са градом.

Преко овог моста Бањчани најбрже могу доћи до Врања. Откако је затворен за саобраћај, користе алтернативне путеве који су у лошем стању.

Локални путеви нису погодни за теретни саобраћај, а у бањи послују и фирме које зависе од транспорта робе.

"За људе који раде у фабрици тешко је. Ми имамо 30 камиона шлепера дневно, транспортери неће више да нам возе, оштећују камионе", каже Јасминка Манић из фирме "Дива дивани".

Металну конструкцију моста је оштетио камион произвођача радова на Коридору 10. Предузеће "Терна" финансираће санацију, а локална самоуправа очекује сагласност Јавног предузећа "Путеви Србије".

Драгољуб Стевановић, заменик градоначелника Врања каже да ће стручњаци Терне прегледати мост и видети да ли је статика моста поремећена.

"Уколико није, уколико је у питању само метална ограда, онда ће то бити завршено за неколико дана", додаје  Стевановић.

Мост је носивости 70 тона, акористило га је више стотина возила дневно.


#   Путеви Србије   саобраћај   Врањска Бања   мост   локална самоуправа   Драгољуб Стевановић   Град Врање   авио саобраћај   Горан Анђелковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима