Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Петрушић осудила дискриминаторске ставове СО Куршумлија

rssBookmark and Share

Куршумлија 25.11.2013. С. Радовић

Повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић оштро је осудила изражавање дискриминаторних ставова челника општине Куршумлија који су забранили улазак у зграду СО Куршумлија Стефану Радовићу (21) припаднику ЛГБТ заједнице у Србији који се јавно декларисао као хомосексуалац.

Петрушић осудила дискриминаторске ставове СО Куршумлија

- Недопустиво је да се било коме, због било ког личног својства, укључујући и сексуалну оријентацацију, забрањује приступ јавним објектима и службама, навела је Петрушић.

Како се истиче у саопштењу поверенице за заштиту равноправности Невене Петрушић сви морамо имати у виду да су ЛГБТ особе изложене разним видовима дискриминације а у овом случају посебно забрињава чињеница да су дискриминацију, извршили органи јавне власти, од којих се очекује да поштују права грађана и да их штите, а не да сами буду дискриминатори.

Радовићу који се јавно декларисао као хомосексуалац, забрањен је улазак у зграду општине Куршумлија, јер подржава права хомосексуалаца. Он је више пута покушао да уђе у зграду Скупштине општине Куршумлија, али га је у томе на улазним вратима спречило обезбеђење, по налогу локалних челника.

- Више пута сам покушао да уђем у зграду општине, како бих узео неопходне изводе и документа, али ми је речено да је мени улаз забрањен. Притом сам доживео разне непријатности од општинског обезбеђење која ме је вређало на осонову сексуалне оријентације, коментарисало моју гардеробу и изглед, казао је Радовић.


#   Куршумлија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима