Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Petrušić osudila diskriminatorske stavove SO Kuršumlija

rssBookmark and Share

Kuršumlija 25.11.2013. S. Radović

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić oštro je osudila izražavanje diskriminatornih stavova čelnika opštine Kuršumlija koji su zabranili ulazak u zgradu SO Kuršumlija Stefanu Radoviću (21) pripadniku LGBT zajednice u Srbiji koji se javno deklarisao kao homoseksualac.

Petrušić osudila diskriminatorske stavove SO Kuršumlija

- Nedopustivo je da se bilo kome, zbog bilo kog ličnog svojstva, uključujući i seksualnu orijentacaciju, zabranjuje pristup javnim objektima i službama, navela je Petrušić.

Kako se ističe u saopštenju poverenice za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić svi moramo imati u vidu da su LGBT osobe izložene raznim vidovima diskriminacije a u ovom slučaju posebno zabrinjava činjenica da su diskriminaciju, izvršili organi javne vlasti, od kojih se očekuje da poštuju prava građana i da ih štite, a ne da sami budu diskriminatori.

Radoviću koji se javno deklarisao kao homoseksualac, zabranjen je ulazak u zgradu opštine Kuršumlija, jer podržava prava homoseksualaca. On je više puta pokušao da uđe u zgradu Skupštine opštine Kuršumlija, ali ga je u tome na ulaznim vratima sprečilo obezbeđenje, po nalogu lokalnih čelnika.

- Više puta sam pokušao da uđem u zgradu opštine, kako bih uzeo neophodne izvode i dokumenta, ali mi je rečeno da je meni ulaz zabranjen. Pritom sam doživeo razne neprijatnosti od opštinskog obezbeđenje koja me je vređalo na osonovu seksualne orijentacije, komentarisalo moju garderobu i izgled, kazao je Radović.


#   Kuršumlija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima