Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Почиње реконструкција Градског парка у Врању

rssBookmark and Share

Врање 07.10.2019. Јужна Србија Инфо

Поводом почетка радова на реконструкција Градског парка, градоначелник Врања Слободан Миленковић рекао је да ће се радови изводити у две фазе, на површини од 20 хиљада метара квадратних.

Почиње реконструкција Градског парка у Врању

"Данас почињу радови у оквиру прве фазе  реконструкције Градског парка, чија је вредност око 43 милиона динара без ПДВ-а. Инвеститори су Министарство трговине, туризма и телекомуникација Владе РС са учешћем од око 30 милиона динара,  док град Врање учествује са 13 милиона динара'', рекао је у обраћању новинарима градоначелник др Миленковић.

"Током прве фазе, поред израде свих хидротехничких инсталација и електричних подземних радова, као и поплочавање пешачких стаза унутар самог парка на површини од око 7.000 метара квадратних, изградња фонтане и основе музичког павиљона, летње позорнице, постављање мобилијара, реконструкција дечјег игралишта и уређење јавне расвете. Пројектом је обухваћено и уређење централног  платоа испред споменика Борисаву Станковићу, као и зелених површина која заузимају око 65 посто простора парка. Реконструкцијом парка није предвиђено уклањање дрвореда. Врањски Градски парк је један од најстаријих у Србији и у својој дугој историји није се много мењао. Завршетком радова, парк ће представљати нову зелену оазу у самом градском језгру'', додао је градоначелник др Миленковић. 

Радове ће изводити Друштво за транспорт "Еуро лидер'' д.о.о. Жбевац, са подизвођачима.

Рок за завршетак прве фазе радова је 120 радних дана. Након тога, следи друга фаза у којој су планирани радови на изградњи оградног зида са пратећим капијама и постављање видео надзора.

Пројектована вредност свих  радова у обе фазе износи 120 милиона динара без ПДВ-а.

 


#   Врање   реконструкција   парк   Слободан Миленковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима