Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ивица Нешић: Где је запослено 3000 људи у Лесковцу?

rssBookmark and Share

Лесковац 24.10.2015. ЈугМедиа

Представници новоформираног повереништа Народног покрета Србије (НПС) у Лесковцу питали су данас локалне власти где је то 3000 Лесковчана наводно запослено у последње три године.

Ивица Нешић на конференцији НПС, фото Југмедиа
Ивица Нешић на конференцији НПС, фото Југмедиа

Повереник Ивица Нешић подсетио је да се у последње време барата са „фрапантним“ смањењем броја незапослених у Лесковцу, а да градоначелник Горан Цветановић потенцира да је 2012. године било је 23.000, а данас 19.800 људи на евиденцији Националне службе за запошљавање (НСЗ).

„Верујемо да је тај податак НСЗ тачан, али желимо да поставимо питање локалној власти где је запослила преко 3.000 људи“.

Према рачуницама те странке, у градским управама и предузећима запослено је за три године до 300 људи, преко програма АЛЕР-а близу 400, и у компанији „Јура“ око 300.

„Када се све ово сабере долазимо до цифре од око 1000 људи, али где је нестало још две хиљаде људи, чије наводно запослење градска власт представља као свој велики успех“, питао је Нешић.

Он претпоставља да је у том периоду дошло до миграције радно способног становништа у потрази за послом, али и да је смањењу броја незапослених допринела техника НСЗ.

„НСЗ сваког петка брише са евиденције оне које су закаснили да се пријаве у одређеном року и ставља им забрану на ново пријављивање. То су кључни фактори смањења броја незапослених и тако нешто локална валст не треба да представља као сопствени успех“, закључио је Ивица Нешић.

Он је, иначе, похвалио градске власти за пројекте којима се помаже запошљавање и самозапошљавање, преноси ЈугМедиа.

 


#   Лесковац   Горан Цветановић   градска власт   НПС Народни покрет Србије     Ивица Нешић
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима