Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Министарство туризма и екологије у новој реконструисаној влади?

Bookmark and Share

19.03.2015. Туристички свет, Јужна Србија Инфо

Међународни центар за развој туризма и угоститељства – САЦЕН Интернатионал покренуо је иницијативу за формирање Министарства за туризам, угоститељство и екологију у новој реконструисаној Влади Србије.

Министарство туризма и екологије у новој реконструисаној влади?

Како је Танугу рекао председник САЦЕН Интернатионал Драган Глигоријевић, иницијатива је покренута почетком јануара на седници Управног одбора и Скупштине САЦЕН, уз подршку читаве угоститељско-туристичке привреде Србије, струковних удружења, привредних комора и синдиката.

Глигоријевић је казао да су о овој иницијативи обавештени премијер Александар Вучић.

Додао је да очекује како ће новим  Законом о министарствима, који би требао да се нађе пред Скупштином Србије, након предлога премијера решења реконструције Владе.

Како се наводи у саопштењу ове организације, туризам је мултидисциплинарна привредна грана, веома важна за развој Србије као државе региона Југоисточне Европе.

Сагледавајући постојеће расположиве природне ресурсе са додатним мањим или већим инвестицијама, ова привредна грана Србије може се подићи на завидни ниво.

Чињеница је да је број запослених у туризму у овом тренутку већи од 180.000, новим пројектима и оспособљавањем постојећих објеката, као и правећи пожељне целине, може се подићи ниво запослених за још 20-30 хиљада, што може бити од великог значаја за Србију.

Самим тим, подизање квалитета услуга и стварањем пријатног амбијента подиже се, како динарски, тако и девизни прилив од туризма.

Добром промоцијом, то доприноси стварању позитивног имиџа земље и зато је неопходно развијати видове туризма за које постоје оптимални услови и захтеви тражње, селективно и по приоритетима.

Стога, од суштинске је важности да имамо ефикасно Министарство туризма и екологије са јаком туристичком инспекцијом, са туристичким инфо пултовима у емитивним земљама Европске Уније, чији је задатак промоција рецептивног туризма Србије, наводи се у саопштењу.


#   Александар Вучић   Влада Републике Србије   реконструкција     Драган Глигоријевић   Министарство туризма     инфо пулт
@avucic @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима