Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поповић: Влада Србиjе да хитно заседа у Прешеву

rssBookmark and Share

Прешево 13.09.2015. Танјуг

Захтевамо брзу и одлучну реакциjу надлежних органа и хитно кривично гоњење лица коjа дестабилизуjу Србиjу и крше Устав

Поповић: Влада Србиjе да хитно заседа у Прешеву

Председник Српске народне партиjе (СНП) Ненад Поповић изjавио jе данас да Влада Србиjе треба хитно да одржи седницу у Прешеву и отуда пошаље поруку и Србима и Aлбанцима да jе приоритет државе очување интегритета, као и обезбеђивање услова за економски развоj и миран суживот Срба и Aлбанаца на том делу њене териториjе.

 Реагуjући на формирање албанских општина на jугу Србиjе, Поповић jе истакао да српска влада треба сваки покушаj сепаратизма у Србиjи, свим политичким и правним средствима примереним демократским државама, да сасече у корену.

"Jош jедном захтевамо брзу и одлучну реакциjу надлежних органа Републике Србиjе и хитно кривично гоњење лица коjа овим чином дестабилизуjу државу Србиjу и грубо крше њен Устав", наведено jе у писаноj изjави Поповића достављеноj медиjима.

Oн тврди да jе тим потезом "бачена рукавица у лице" држави Србиjи, као и да jе изостала адекватна реакциjа државних органа Србиjе коjи, додаjе, ово питање не смеjу да игноришу, већ су дужни да му приступе са наjвећом пажњом и озбиљношћу.

Oн jе упозорио да jе очигледно да инспиратори ове провокациjе праве опасну паралелу између севера Kосова и Mетохиjе и jуга Србиjе, тражећи да се изjедначе права Срба у ЗСO на KиM и албанске мањине на jугу наше земље.

фото Танјуг/С.Радовановић,архива

Танјуг


#   Прешево   Албанци   Српска народна партија СНП   Ненад Поповић   ЗАО
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима