Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поплављен Габровачки пут

rssBookmark and Share

Габровац 06.04.2015. С.Л. Јужна Србија Инфо

Габровачки пут у Нишу, од ноћас је поплављен. Вода куља на све стране, а мештани кажу да страхују да ће им вода продрети и у куће.
Градоначелник Ниша каже да су ангажоване екипе Предузећа за путеве, које ће очистити одводне канале поред пута.

Поплављен Габровачки пут, Фото Јужна Србија Инфо
Поплављен Габровачки пут, Фото Јужна Србија Инфо

Вода у бујицама која се спушта са брда, нагомилане атмосферске падавине, запушен канал за одвод вода, све је ово довело до тога да Габровачки пут буде поплављен. На појединим местима, нарочито раскрсницама са мањим неасфалтираним улицама, Габровачки пут је и потпуно под водом, муљем и наносима. Мештани кажу да су дежурали целе ноћи, и да страхују да не буде још горе.

-  Овде живим већ 20 година, и кад год падне већа киша, овде дође до поплава, било је тако и раније, а са овом водом боримо се од ноћас. Мој супруг и комшија су ноћас постављали џакове са песком. Наравно да се бојимо, устајемо ноћу и пратимо сваког часа како се креће вода. Чизме су овде обавезне, за све нас, од најмлађих до најстаријих, јер без гумених чизама не може да се прође, каже Биљана Стојановић, чија је кућа одмах поред Габровачког пута.

Поплављен Габровачки пут, Фото Јужна Србија Инфо

И за возаче је на Габровачком путу кретање отежано, због воде и нанетог блата, песка и шодера, теже се возила и крећу, и мимоилазе.

Према речима градоначелника Ниша Зорана Перишића, овај проблем је познат надлежнима, ангажовани су тимови Предузећа за путеве, како би на терену санирали поплављене делове Габровачког пута. Они ће очистити одводни канал поред пута, који је запушен, како би вода која се сакупља лакше и брже отекла.


#   Јужна Србија регион   поплава   Јужна Србија Инфо   клизиште   Габровац   Биљана Стојановић   Би Вода
@juznasrbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима