Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poplavljen Gabrovački put

rssBookmark and Share

Gabrovac 06.04.2015. S.L. Južna Srbija Info

Gabrovački put u Nišu, od noćas je poplavljen. Voda kulja na sve strane, a meštani kažu da strahuju da će im voda prodreti i u kuće.
Gradonačelnik Niša kaže da su angažovane ekipe Preduzeća za puteve, koje će očistiti odvodne kanale pored puta.

Poplavljen Gabrovački put, Foto Južna Srbija Info
Poplavljen Gabrovački put, Foto Južna Srbija Info

Voda u bujicama koja se spušta sa brda, nagomilane atmosferske padavine, zapušen kanal za odvod voda, sve je ovo dovelo do toga da Gabrovački put bude poplavljen. Na pojedinim mestima, naročito raskrsnicama sa manjim neasfaltiranim ulicama, Gabrovački put je i potpuno pod vodom, muljem i nanosima. Meštani kažu da su dežurali cele noći, i da strahuju da ne bude još gore.

-  Ovde živim već 20 godina, i kad god padne veća kiša, ovde dođe do poplava, bilo je tako i ranije, a sa ovom vodom borimo se od noćas. Moj suprug i komšija su noćas postavljali džakove sa peskom. Naravno da se bojimo, ustajemo noću i pratimo svakog časa kako se kreće voda. Čizme su ovde obavezne, za sve nas, od najmlađih do najstarijih, jer bez gumenih čizama ne može da se prođe, kaže Biljana Stojanović, čija je kuća odmah pored Gabrovačkog puta.

Poplavljen Gabrovački put, Foto Južna Srbija Info

I za vozače je na Gabrovačkom putu kretanje otežano, zbog vode i nanetog blata, peska i šodera, teže se vozila i kreću, i mimoilaze.

Prema rečima gradonačelnika Niša Zorana Perišića, ovaj problem je poznat nadležnima, angažovani su timovi Preduzeća za puteve, kako bi na terenu sanirali poplavljene delove Gabrovačkog puta. Oni će očistiti odvodni kanal pored puta, koji je zapušen, kako bi voda koja se sakuplja lakše i brže otekla.


#   Južna Srbija region   poplava   Južna Srbija Info   klizište   Gabrovac   Biljana Stojanović   Bi Voda
@juznasrbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima