Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посланик СНС из Ниша тражи затвор за новинарку „Блица“

rssBookmark and Share

08.12.2015. Блиц

Посланик СНС Братимир Васиљевић поднео је приватну кривичну тужбу против новинарке „Блица“ Иване Анђелковић.

Тражи одштету од 900.000 динара: Братимир Васиљевић, Блиц
Тражи одштету од 900.000 динара: Братимир Васиљевић, Блиц

Народни посланик СНС Братимир Васиљевић поднео је приватну тужбу против новинарке „Блица“ Иване Анђелковић, којом тражи шест месеци затвора и одштету од 900.000 динара због текстова о дуговима за струју објављеним почетком године. Он сматра да су почињена кривична дела увреде и изношења породичних прилика!

Ово је, иначе, друга тужба посланика Васиљевића којом захтева новчано обештећење, јер је због истих текстова већ покренуо парницу против „Блица“ и Анђелковићеве пред судом у Београду.

- Сама чињеница да ме посланик владајуће странке тужи на два места и да захтева затворску казну због тога што сам само радила свој посао представља притисак на мене као новинара и, претпостављам, намеру застрашивања како се не бих бавила истраживачким новинарством. Свој посао сам обавила савесно и одговорно и писала текст искључиво на основу онога што сам добила званично од „Југостока“ - рекла је Анђелковићева после суђења.

 На рочишту она је истакла да је након сазнања да Васиљевић има дуг који исплаћује по споразуму, да му је искључивана струја и да се неколико пута самовласно прикључивао на мрежу, добила је одговор „Југоистока“ који то потврђује, али да се Васиљевић није јављао на телефон нити јој је одговорио на СМС поруку када је пробала да га добије.

Подаци из "Југоистока": Ивана Анђелковић- Написала сам текст на основу података из „Југоистока“ где ниједном речју нисам увредила Васиљевића. С обзиром да се ради о функционеру, јавност има права да зна да ли плаћа струју или не - изјавила је Анђелковићева пред судом. Она је додала да сматра да писање о дугу за струју функционера не представља изношење породичних прилика.

Васиљевић, који је и одборник у Скупштини града Ниша, рекао је да је у 2013. години измирио дуг (од 1,15 милиона динара) потписивањем споразума о репрограму и да се од тада сматра уредним платишом, да струју није крао како је наведено у текстовима нити је евидентирана потрошња мимо струјомера па се због текстова лоше осећао, што је констатовао вештак.

- Оцу који је однедавно покојни, морао сам да објашњавам да нисам лопов. А још горе је било то што сам био председник Општинског одбора СНС на Пантелеју где имам преко 5.000 чланова и на сваком састанку сам морао да кажем да нисам лопов. Када је објављен текст у „Блицу“ обратио сам се „Југоистоку“ и добио одговор да против мене никада није поднета кривична пријава за крађу струје нити да је утврђено да постоји потрошња која се не региструје преко бројила - рекао је Васиљевић.

Он је додао да је и у поступку који је вођен пред судом ослобођен оптужби (за скидање службеног печата и самовласно приључивање). Потврдио је да је поменути број телефона његов, да је „можда“ добио поруку коју му је послала новинарка „Блица“, али је није прочитао. И стан на који се односе дуговања је његов али не живи у њему годинама, већ су у том стану чланови његове ближе породице.

„Блицу“ се није обраћао да се објави деманти рекавши да „када се проспе перје, не може се сакупити“.


#   струја   Југоисток   Блиц   посланик   рачуни   затвор   новинари   кривична пријава   тужба   Ивана Анђелковић   Братимир Васиљевић   текст   Ана Анђелковић
@EDJugoistok @Blic_online @i_andjelkovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима