Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пријаве због споменика терористима!

rssBookmark and Share

27.11.2012. Izvor: Z.N.

Председник Координационог тела Владе Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић је на конференцији за новинаре рекао да је споменик постављен без дозволе Завода за заштуту споменика културе из Ниша, надлежаног за изградњу на том тргу, који о томе није био ни обавештен.

Пријаве због споменика терористима!
У осврту на изјаве албанског и косовског премијера Саљија Берише и Хашима Тачија у Скопљу који су говорили о националном уједињењу Албанаца, Станковић је поновио став да је југ Србије неодвојиви део Србије.

То су, подсетио је, рекли и највиши амерички званичници као што је америчка државна секретарка Хилари Клинтон, а такав став пренели су му и амбасадори САД и Британије Мајкл Кирби и Мајкл Девенпорт, као и представници ЕУ и ОЕБС-а Венсан Дежер и Пола Тиде.

Осврћући се на састанак са амбасадорима одржан у петак, Станковић је рекао да је заједнички закључено да се на простору три општине на југу Србије мора више улагати и да је економски развој тог краја преко потребан како би се побољшали услови за све који тамо живе.

Он је рекао и да се не очекују немири поводом прославе 100 година албанске државности.

"Не очекујемо ексцесе и сукобе. Информације које имама говоре да ће све да прође у најбољем реду", рекао је председник овог тела Зоран Станковић на конференцији за новинаре у Палати Србија.


#   Мајкл Девенпорт   Зоран Станковић     Мајкл Кирби   ОЕБС   југ Србије
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима