Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Професорки нема ко да плати штету на аутомобилу који је грешком разнела бомба

rssBookmark and Share

Ниш 27.03.2013. Izvor i foto: Telegraf

Јасмина Павловић нема никакве везе са обрачуном у коме је "страдао" њен "рено", а штету ће изгледа морати сама да плати, јер осигурање не покрива случај бацања бомбе на возило, а град кубури са буџетом.

Професорки нема ко да плати штету на аутомобилу који је грешком разнела бомба

Нишлијки Јасмини Павловић потребно је три хиљаде евра да поправи свој “рено меган”, који је, како је доказано, колатерална штета неспретног напада “кашикаром” на паркингу у Улици војводе Мишића.

Полицијском истрагом утврђено је да малерозна наставница математике са овим догађајем нема баш ништа, те да је мета напада за који се сумњичи Нишлија Дарко М. (25), био сасвим неко други. Међутим, Јасмини је ово слаба утеха с обзиром на то да осигурање одбија да плати штету, јер бацање бомбе на возила, није покривено полисом, а и град Ниш кубури са покривањем рупе у буџету, због чега се крешу сви трошкови који нису неопходни.

Јасмина, иначе наставница математике у две нишке основне школе, каже да је захвална полицији што је овај случај решила за мање од недељу дана и што је отклонила сумњу да је бомба била њој намењена.

- Осећала сам се веома непријатно, била сам на мети разноразних коментара и злобних питања о овом догађају. Од првог тренутка знала сам да са тим немам ништа, јер ни са ким нисам у сукобу. Одахнула сам након што је утврђено да је реч о некаквом обрачуну који се случајно дешавао на нашем паркингу – прича наставница, и додаје да је сада у великом проблему јер нема пара да поправи ауто, а штета је огромна.

Возило јој је, каже, неопходно, јер се стара о мајци, која живи у Прокупљу, па је принуђена да стално до тог града путује аутобусом.

- Немам појма како да поправим ауто, колико сам чула, иако се докаже да је тај момак бацио бомбу, од њега нећу моћи да наплатим штету јер он пара нема. Једина ми је нада да ми помогне град, општина… Па ваљда постоји неки фонд за овакве ситуације – каже очајна жена.

Град је извесном сумом новца помогао власника обућарске радње у Књажевачкој улици, потпуно уништене 27. јануара приликом експлозије аутомобила Ђорђа Стојановића, који је том приликом погинуо. Међутим, за сада нема најава да би и Јасмина могла да на овај начин надокнади штету.

Жарко Ранковић, градски већник у чијој су надлежности и ванредне ситуације, саопштио је да Павловићева треба да упути захтев Комисији за социјална питања, али и додао да због мањка пара у буџету нико не може да гарантује да ће помоћ добити.

Дарко М. је са кривичном пријавом приведен истражном судији Вишег суда, који му је одредио притвор до 30 дана. Међутим, ко је био мета бомбашког напада и даље је неразјашњено, јер се осумњичени од свих оптужби брани ћутањем.


#   Ниш   Жарко Ранковић   Градски већник
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима