Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Profesorki nema ko da plati štetu na automobilu koji je greškom raznela bomba

rssBookmark and Share

Niš 27.03.2013. Izvor i foto: Telegraf

Jasmina Pavlović nema nikakve veze sa obračunom u kome je "stradao" njen "reno", a štetu će izgleda morati sama da plati, jer osiguranje ne pokriva slučaj bacanja bombe na vozilo, a grad kuburi sa budžetom.

Profesorki nema ko da plati štetu na automobilu koji je greškom raznela bomba

Nišlijki Jasmini Pavlović potrebno je tri hiljade evra da popravi svoj “reno megan”, koji je, kako je dokazano, kolateralna šteta nespretnog napada “kašikarom” na parkingu u Ulici vojvode Mišića.

Policijskom istragom utvrđeno je da malerozna nastavnica matematike sa ovim događajem nema baš ništa, te da je meta napada za koji se sumnjiči Nišlija Darko M. (25), bio sasvim neko drugi. Međutim, Jasmini je ovo slaba uteha s obzirom na to da osiguranje odbija da plati štetu, jer bacanje bombe na vozila, nije pokriveno polisom, a i grad Niš kuburi sa pokrivanjem rupe u budžetu, zbog čega se krešu svi troškovi koji nisu neophodni.

Jasmina, inače nastavnica matematike u dve niške osnovne škole, kaže da je zahvalna policiji što je ovaj slučaj rešila za manje od nedelju dana i što je otklonila sumnju da je bomba bila njoj namenjena.

- Osećala sam se veoma neprijatno, bila sam na meti raznoraznih komentara i zlobnih pitanja o ovom događaju. Od prvog trenutka znala sam da sa tim nemam ništa, jer ni sa kim nisam u sukobu. Odahnula sam nakon što je utvrđeno da je reč o nekakvom obračunu koji se slučajno dešavao na našem parkingu – priča nastavnica, i dodaje da je sada u velikom problemu jer nema para da popravi auto, a šteta je ogromna.

Vozilo joj je, kaže, neophodno, jer se stara o majci, koja živi u Prokuplju, pa je prinuđena da stalno do tog grada putuje autobusom.

- Nemam pojma kako da popravim auto, koliko sam čula, iako se dokaže da je taj momak bacio bombu, od njega neću moći da naplatim štetu jer on para nema. Jedina mi je nada da mi pomogne grad, opština… Pa valjda postoji neki fond za ovakve situacije – kaže očajna žena.

Grad je izvesnom sumom novca pomogao vlasnika obućarske radnje u Knjaževačkoj ulici, potpuno uništene 27. januara prilikom eksplozije automobila Đorđa Stojanovića, koji je tom prilikom poginuo. Međutim, za sada nema najava da bi i Jasmina mogla da na ovaj način nadoknadi štetu.

Žarko Ranković, gradski većnik u čijoj su nadležnosti i vanredne situacije, saopštio je da Pavlovićeva treba da uputi zahtev Komisiji za socijalna pitanja, ali i dodao da zbog manjka para u budžetu niko ne može da garantuje da će pomoć dobiti.

Darko M. je sa krivičnom prijavom priveden istražnom sudiji Višeg suda, koji mu je odredio pritvor do 30 dana. Međutim, ko je bio meta bombaškog napada i dalje je nerazjašnjeno, jer se osumnjičeni od svih optužbi brani ćutanjem.


#   Niš   Žarko Ranković   Gradski većnik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima